Μπάσκετ

LAVARA BASKET

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου.

Σύντομη ιστορία

Την αγωνιστική περίοδο 1994-95 κατάφερε υπό των οδηγιών του Άγγελου Μπετιχαβά να ανέβει από την Β΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Α΄, όπου και αγωνιζόταν μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2006-07, όταν και υπό των οδηγιών του Δημήτρη Οικονομίδη κατάφερε να ανέβει στην Γ΄ Εθνική επικρατώντας της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, στο παιχνίδι που έκρινε την άνοδο. (Δείτε εδώ το πώς ήρθε η άνοδος). Δυστυχώς την επόμενη χρονιά δεν κατάφερε η ομάδα μας να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και εν συνεχεία δόθηκε βαρύτητα στα τμήματα υποδομών.

Αέρας ανανέωσης από το 2013 και μετά

Από το 2013, μία ομάδα νέων ανθρώπων που συσπειρώθηκε γύρω από τον Σωφρόνη Παπουή, τράβηξε τον δικό του «Ρομαντικό» δρόμο,καθώς  προσπάθησε να φέρει έναν άλλον αέρα στην πόλη μας! Αγωνιστικά η προσπάθεια καρποφόρησε τον Απρίλιο του 2015 όταν και υπό των οδηγιών του Βασίλη Στοάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της  Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ, εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ύστερα από 7 χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης) .

11178504_10152810706838663_281014297_n

Η παρουσία της ομάδας μας στην Γ΄ Εθνική

Για τρία χρόνια η ομάδα μας είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Συγκεκριμένα την σεζόν 2015/16 η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση με 11 νίκες και 15 ήττες ενώ  αποκορύφωμα της ανοδικής πορείας ήταν η σεζόν 2016/17 όταν και υπό των οδηγιών του Σωτήρη Κοκκινόπουλου η ομάδα μας τερμάτισε στην 4η θέση (19 νίκες-5 ήττες) χάνοντας την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Ικάρους Σερρών. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2017 ήρθε χαρτί από την ΕΟΚ για να συμμετέχει στην Β΄ Εθνική, ωστόσο για οικονομικούς λόγους κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Την αμέσως επόμενη χρονιά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έγινε η ομάδα λύγισε από τα προβλήματα οικονομικής φύσης, μη καταφέροντας να εξασφαλίσει την παραμονή, επιστρέφοντας στο τοπικό πρωτάθλημα με μεγάλη αξιοπρέπεια.

Δυνάμωσε το Brandname της ΑΕ Κομοτηνής

Η ομάδα μας κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό όνομα, στο κομμάτι της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων και του Marketing, τομέας που διαχειρίζονταν από κοινού Βασίλης Στοάκης & Μανώλης Δαφτσής, ενώ η ομάδα μας πήρε άριστα και στο κομμάτι των Happening με τις Cheerleaders να δίνουν άλλη αίγλη στις εντός έδρας αναμετρήσεις!

Ευκαιρία ανάδειξης αθλητών από τις ακαδημίες

Μαζί με την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, στόχος ήταν και είναι η ανάδειξη αθλητών από τα σπλάχνα της ομάδας και η καθιέρωση τους στην ανδρική ομάδα. Ένα επιπλέον στοίχημα, το οποίο έχει κερδιθεί εδώ και τρία χρόνια είναι η μαζική έλευση του κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, γεμίζοντας όμορφες στιγμές και συγκινήσεις. Στο τμήμα Υποδομής υπεύθυνοι είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς και ο Σαδήκ Χατζημεμέτογλου, οι οποίοι συνδυάζουν την εμπειρία με το μεράκι και την σκληρή δουλειά.