Ποδόσφαιρο

 

aek podosfairo

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής αποτελεί και αυτό ένα από τα ιστορικότερα τμήματα του αθλητισμού της Ροδόπης! Το 1970 οι παλαίμαχοι της ΑΕ Κομοτηνής, που νωρίτερα συνενώθηκαν με τον Ορφέα Κομοτηνής φτιάχνοντας τον Πανθρακικό,  ίδρυσαν τον Ποσειδώνα Κομοτηνής (ΣΚΑΠ) , που από το 1978-79 τροποποιήθηκε σε ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

Το 1979 πήρε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης αλλά στην Εθνική Ερασιτεχνική δεν μπόρεσε να σταθεί την επόμενη χρονιά, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό, τερματίζοντας στην 14η θέση με 29 βαθμούς. Αναδείχθηκε εκ νέου πρωταθλήτρια την σεζόν 1981-82, κερδίζοντας στα μπαράζ τον Πόντο Θρυλορίου με 1-0, καθώς το πρωτάθλημα διεξήχθη σε 2 ομίλους! Στην Δ΄ Εθνική παρέμεινε την σεζόν 1982-83 (11η θέση- 36 βαθμοί) αλλά υποβιβάστηκε την αμέσως επόμενη χρονιά τερματίζοντας στην 14η θέση με 28 βαθμούς!  Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Α ΕΠΣ Θράκης την σεζόν 1989-90 αλλά υποβιβάστηκε την επόμενη χρονιά από την Δ΄ Εθνική (20η θέση- 14 βαθμοί) και από εκεί αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα δραστηριοποιούνται και οι παλαίμαχοι του συλλόγου, οι οποίου συμμετέχουν πολύ συχνά σε διοργανώσεις ενώ παράλληλα συνδυάζουν τις αναμετρήσεις με ταξίδια αναψυχής. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook!