Κοινωνική Ευθύνη

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής προσπαθεί να μπει στη συνείδηση του απλού κόσμου της Κομοτηνής, πώς πέρα από έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Θράκης, αποτελεί και έναν αθλητικό φάρο, που στόχο έχει την κοινωνική φροντίδα.

Στόχος όλων των τμημάτων του συλλόγου είναι να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και εκτός αγωνιστικών χώρων, με δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν, μέσα στο πλάνο που υπάρχει, στόχος είναι η διεξαγωγή φιλανθρωπικών φιλικών, οι επισκέψεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κάθε άλλη αντίστοιχη δραστηριότητα.

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από κάθε φορέα της περιοχής που στόχο έχει τη συμβολή μας στην βοήθεια για τους συνανθρώπους μας.

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών των ακαδημιών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εμάς από την παρουσία εκατοντάδων αθλητών στις ακαδημίες του συλλόγου μας σε μπάσκετ και βόλεϊ με τους προπονητές των τμημάτων να στοχεύουν, τόσο στην βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων όσο και στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Η παρουσία των παιδιών στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κομοτηνής

Η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση γίνεται από πολύ μικρή ηλικία και για αυτό από την φετινή αγωνιστική περίοδο, στόχος είναι να γεμίζει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης από αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών με στόχο την συμπαράσταση στους αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων. Στόχος πάνω από όλα η σωστή συμπεριφορά στις κερκίδες, έτσι ώστε να τους γίνει συνήθεια πως ο αθλητισμός είναι γιορτή.

 Φυσικά στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, προκειμένου να καταλάβει όλος ο κόσμος πως για εμάς νίκη δεν είναι απλά αυτή που έρχεται εντός γηπέδου αλλά κυρίως εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Εθελοντικές Δράσεις:

Συλλογή Ειδών πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής

trofima aaa

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής πήρε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης  Ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής! Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται ήταν συγκλονιστική . Όλα αυτά τα είδη που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής χωρίστηκαν σε πακέτα και εστάλησαν στους ανθρώπους και τα ζώα που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Πανελλαδικά και σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση από όλους σε είδη και αιμα , που ανάγκασε τους υπεύθυνους να ζητήσουν την προσωρινή παύση αποστολής, προκειμένου να καταγραφούν εκ νέου οι ανάγκες.

Δώστε μας ασίστ, να βάλουμε το καλύτερο τρίποντο…

asist

Δώστε μας ασίστ , να βάλουμε το καλύτερο τρίποντο της σεζόν για μια ατυχή συμπολίτισσα μας..Η ΑΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με τους 3 μεγάλους υποστηρικτές της , το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε. , την ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και το MIKEL ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τοποθέτησαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο της αναμέτρησης ΑΕ Κομοτηνής – ΧΑΝΘ προκειμένου να συγκεντρωθεί ποσό που θα δοθεί σε νεαρη συμπολίτισσα μας.

Στόχος μας ήταν η στήριξη της οικογένειας της άτυχης κοπέλας προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των χρημάτων της τάξης των 51.000 ευρώ, για ειδική εγχείρηση τοποθέτησης προσθετικού μέλους στο παιδί τους, καθώς ακρωτηριάσθηκε το χέρι του σε μηχανή για κιμά.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, γέμισε τον κουμπαρά και το ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας το πρωί της Δευτέρας από τον Γενικό Αρχηγο της ομάδας κ. Δαφτση.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕ Κομοτηνής εκφράζει τις ευχές της, τόσο στην ίδια όσο και την οικογένεια της για να μπορέσει να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται έτσι ώστε να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο σπίτι τους.

 

Επίσκεψη στο Σύλλογο Μέρινμνας ΑμΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι»

sdsds

Το σύλλογο μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεοδωροι» επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της ΑΕ Κομοτηνης το πρωι της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου.

Οι ανθρωποι της ομάδας αντάλλαξαν δώρα και ευχές και προσκάλεσαν ολα τα μέλη του συλλογου να ερθουν σε εναν εντος έδρας αγώνα να στηρίξουν την πρσπάθεια των παικτών. Ανανέωσαν επιπλεον το ραντεβού τους μεσα στο 2018 προκειμένου να συνεχίσουν την επικοινωνια και τη σχέση που ανέπτυξαν. Συγχάρητηρια σε όλους όσους συμβάλουν στο άρτιο αποτελεσμα που εχει ο σύλλογος και για το φοβερό έργο που επιτελούν.

                                               1η θέση στην Εθελοντική Δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»

ddsdsd

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου 2017, η τελετή λήξης της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα 5». Η καθιερωμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσία των συμμετεχόντων συμπολιτών μας, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων γενικότερα που και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά το διάστημα 14 με 22 Ιανουαρίου γέμιζαν του σάκους του «αργοπορημένου» Αη Βασίλη με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα που φέτος κατάφερε μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν να συγκεντρώσει τα περισσότερα τρόφιμα, δεν είναι άλλη από την ομάδα των Bakkal και ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίοι με την υποστήριξη του Σωματείου Καφεπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα περισσότερα είδη, παίζοντας μπάσκετ.

Συμμετοχή Αθλητών της Α.Ε. Κομοτηνής στο 2ο φιλανθρωπικό παιχνίδι απέναντι στην Coffee Alert

sote

Πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης «ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», ένας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ, καθώς επίλεκτοι από τις 4 ομάδες της πόλης μας αντιμετώπισαν ιδιοκτήτες και υπαλλήλους καφετεριών.

Αντί εισιτηρίου, οι παρευρισκόμενοι έφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, με τα οποία και γέμισαν τους σάκους του Άη Βασίλη που βρίσκονταν στην είσοδο.

«Συλλογή Χρημάτων για τον Χρήστο-Γεώργιο Θεοδωρίδη»

15049922_10211245207108234_809834353_n

Διπλή νίκη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, καθώς αφενός η ομάδα μας επικράτησε με 73-62 του ΠΚ Νεάπολης και αφετέρου ο κόσμος της Κομοτηνής στήριξε έμπρακτα τον αγώνα του μικρού Χρήστου-Γεώργιου Θεοδωρίδη, αφήνοντας ότι μπορούσε ο καθένας στον ειδικά διαμορφωμένο κουμπαρά που υπήρχε!

Έτσι λοιπόν, κατάφεραν να συγκεντρωθούν αρχικά 260 Ευρώ και στη συνέχεια συνολικά 340 Ευρώ, καθώς ο κουμπαράς βρέθηκε και στις ακαδημίες μας, έτσι ώστε όλο το ποσό να δοθεί στην Έρα Κομοτηνής, στο ραδιοφωνικό Ραδιομαραθώνιο που έκαναν όλοι οι σταθμοί της Α.Ε. Κομοτηνής. Εκεί βρέθηκαν οι Μανώλης Δαφτσής και Βασίλης Στοάκης για να δώσουν το ποσό (από αυτήν την εκπομπή είναι και η παραπάνω φωτογραφία)

Ευχόμαστε στον μικρό Χρήστο-Γεώργιο να βγει νικητής και να είναι χαμογελαστός!!!!

«Μαζεύω Καπάκια, χαρίζω Χαμόγελα»

14470758_10210702554062247_2056041705_n

Πιστή στο ιδεώδες πως το μπάσκετ δεν περιορίζεται στις 4 γραμμές του γηπέδου, η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής προχώρησε στην συλλογή και παραχώρηση πλαστικών καπακιών στον σύλλογο«Περπατώ» με σκοπό να «μετατραπούν» σε αναπηρικά αμαξίδια.

Έτσι λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο των ακαδημιών μας ο προπονητής του ανδρικού τμήματος Σωτήρης Κοκκινόπουλος και ο αθλητής Γιώργος Παλλάκης, που μαζί με τον Μανώλη Δαφτσή και τους μικρούς αθλητές της ομάδας έδωσαν τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν στην κ. Βίκυ Νικολαϊδου

Σαν σύλλογος δεσμευόμαστε πως αντίστοιχες δραστηριότητες θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν με στόχο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί!

«Η Α.Ε. Κομοτηνής συμμετέχει στην ημέρα σχολικού Αθλητισμού»

14573037_701610686654200_4997544203091245021_n

Ένα πολύ όμορφο πρωινό πέρασαν οι αθλητές και τεχνικό επιτελείο της Α.Ε. Κομοτηνής, οι οποίοι προσκλήθηκαν στο ΓΕΛ Ιάσμου και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με αφορμή την ημέρα σχολικού αθλητισμού!

Η ημέρα ξεκίνησε στον Ίασμο, όπου παρευρέθηκαν οι Μιχάλης Σταματέλος και Σταύρος Χονδρόπουλος μαζί με τους Σωτήρη Κοκκινόπουλο, Μουράτ Τσαούς και Βασίλη Στοάκη, όπου πέρασαν ένα όμορφο δίωρο σε ένα άκρως φιλόξενο περιβάλλον. Εκεί, οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους αθλητές της ομάδας μας υπό των οδηγιών του κ. Κοκκινόπουλου ενώ οι καθηγητές και οι καθηγήτριες παρείχαν άψογη φιλοξενία, δίνοντας την υπόσχεση πως θα βρεθούν και σε ορισμένες εντός έδρας αναμετρήσεις.

Λίγο αργότερα, το τεχνικό επιτελείο παρέμεινε φυσικά σταθερό ενώ άλλαξε η σύνθεση της ομάδας με τους Γιώργο Κουτσοβασίλη και Γιώργο Παλλάκη να παίρνουν σειρά και να αφήνουν τους μαθητές και της μαθήτριες της 5ης και 6ης του 13ου Δημοτικού με το στόμα άνοιχτο, εξαιτίας του ύψους τους! Στη συνέχεια μάλιστα, έπαιξαν και παιχνίδια μαζί τους ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο του Κουτσοβασίλη και ένα ανάποδο κάρφωμα του Παλλάκη!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

«Συμμετοχή σε εκδήλωση κατά της παιδικής παχυσαρκίας»

15036678_728563550625580_30691674157035089_n

Ένα πολύ ευχάριστο πρωινό είχε αντιπροσωπεία του τμήματος μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, που βρέθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας στο σχολείο,που διοργανώθηκε από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ήταν πρωτοβουλία του κ. Πολυτσάκη

Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Παλλάκης, Μιχάλης Σταματέλος, Θοδωρής Λεφής και Γιώργος Βάκρινος μαζί με τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Στοάκη πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό δίπλα στα μικρά παιδιά, παίζοντας διπλό αλλά κυρίως μοιράζοντας χαρά στους μικρούς μαθητές!

Ευχαριστούμε τον κ. Πολυτσάκη για την πρόσκληση και είναι τιμή για τον σύλλογο μας και μεγάλη χαρά να συμβάλουμε σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες!Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, η ομάδα μας είχε δώσει το παρόν σε δύο άλλα σχολεία με αφορμή την σχολική ημέρα αθλητισμού!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

«Ο Αη- Βασίλης άργησε μία μέρα»

1604768_356221637854442_364451755_n

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, πιστό στο ιδεώδες του, πως δεν περιορίζεται στις 4 γραμμές του παρκέ, συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. 

Για αυτόν τον λόγο η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή στην κοινωνική δράση «Ο Άη-Βασίλης άργησε μία μέρα» που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας από τις 15 έως τις 23 Φεβρουαρίου με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν στην πλατεία της Κομοτηνής το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μαζί με αντιπροσωπεία των αθλητών, προκειμένου να παραλάβουν τον σάκο, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο στο κλειστό των ακαδημιών (1ο Λύκειο Κομοτηνής). Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους γονείς να στηρίξουν το εγχείρημα και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.

» Γέμισε τους σάκους του αργοπορημένου Αη-Βασίλη η Α.Ε. Κομοτηνής»

1932037_499021703540027_574676666_nΈπεσε  η αυλαία της εθελοντικής δράσης «Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα» την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχε και το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής σε συνεργασία με το Café-Bar State!

Στην τελετή λήξης της φετινής δράσης που έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, οι συμμετέχοντες και όσοι συντέλεσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της έλαβαν συμβολικούς επαίνους, ενώ βραβεύτηκαν οι σύλλογοι και τα μαγαζιά, που έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι της δράσης και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες.

Για την ιστορία, η προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε από όλους τους ανθρώπους της ομάδας μας απέδωσε καρπούς, καθώς η συνεργασία της μπασκετικής Α.Ε. Κομοτηνής με το Café Bar State είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τόσα είδη, ώστε να μας κατατάξουν  στην 2η θέση!

Τα περισσότερα τρόφιμα κατάφερε να συγκεντρώσει η μωβ ομάδα, δηλαδή το Θρακικό Ωδείο που συνεργάστηκε με τη «Λέσχη Κομοτηναίων», στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η κίτρινη ομάδα, δηλαδή η ΑΕ Κομοτηνής και το State Cafe και στην τρίτη θέση η μπλε ομάδα με τους «On Bikes» και το καφέ «Μαρμελάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν φέτος υπερέβησαν τα μεγέθη των δύο προηγούμενων αντίστοιχων πρωτοβουλιών, ενθαρρύνοντας τον «αργοπορημένο» Άη Βασίλη, ώστε να επιλέξει και πάλι του χρόνου για προορισμό του την Κομοτηνή.