Αστέρας Καβάλας – Α.Ε. Κομοτηνής 72-45 (παιδικό)

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε το παιδικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής στην Καβάλα από τον τοπικό Αστέρα με 72-45.

Η ομάδα μας έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε προηγούμενη με 13-14 παρά την ασφυκτική άμυνα των γηπεδούχων, η οποία όμως συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αποδιοργάνωση των παιχτών της ομάδας με λάθη και άστοχες επιλογές.

Παρόλα αυτά, η ΑΕ Κομοτηνής ήταν «μέσα» στη διεκδίκηση της αναμέτρησης ως το 32΄ του αγώνα, όταν και η διαφορά ήταν στους 10 πόντους.

Σε αυτό το σημείο οι «Κιτρινόμαυροι» έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί για να κυνηγήσουν το παιχνίδι με άμυνα press, ωστόσο δεν τους βγήκε και αυξήθηκε η διαφορά, με τον Μανώλη Δαφτσή να δίνει χρόνο συμμετοχής στους μικρότερους σε ηλικία αθλητές του τμήματος.

Ο Μανώλης Δαφτσής δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο πολύ δυνατό και με αθλητικά προσόντα. Ο Αστέρας είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι μία ομάδα που πιέει, τρέχει, κυνηγά κάθε φάση, έχει βάθος στον πάγκο, πράγμα στο οποίο εμείς υστερούμε. Τα παιδιά μου αγωνίστηκαν και δυσκόλεψαν τον Αστέρα στα ¾ του αγώνα αλλά ο έλεγχος ξέφυγε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και την δουλειά μας».

Διαιτητές: Κατρακάρης- Μαγκαφάς

Δεκάλεπτα:  13 – 14 , 36 – 25 , 44 – 34 , 72 – 45

Α.Ε. Κομοτηνής (Δαφτσής Μ.): Παπαδόπουλος , Λαγαμτζής , Κυμπάρης , Λεφής11 , Γαρυφαλλίδης 5 ( 1) , Μπορμπίδης  Η 11 ( 1 ) , Γκιρίτσης 11 ( 1 ) , Κάλτσος 3 ( 1 ) , Καντές 2 , Αγγελάκης Κ 2

Φωτογραφία: Τσούτσας Λάσκαρης