Το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας μπάσκετ της Α.Ε. Κομοτηνής

Σαιτττ

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, πιστό στο ιδεώδες του, πως δεν περιορίζεται στις 4 γραμμές του παρκέ, συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Για αυτόν τον λόγο η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή στην κοινωνική δράση «Ο Άη-Βασίλης άργησε μία μέρα» που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας από τις 15 έως τις 23 Φεβρουαρίου με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη. Έτσι το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν στην πλατεία της Κομοτηνής το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μαζί με αντιπροσωπεία των αθλητών, προκειμένου να παραλάβουν τον σάκο , ο οποίος θα τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο στο κλειστό των ακαδημιών (1ο Λύκειο Κομοτηνής). Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους γονείς να στηρίξουν το εγχείρημα και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.

Λίγα λόγια για την κοινωνική δράση «Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα»

Η κοινωνική δράση με τίτλο «Ο Αη Βασίλης, άργησε μια μέρα», με στόχο την στήριξη των οικογενειών σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας από τις 15 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014

Για 2η συνεχή χρονιά η ομάδα μας, θέλησε να υιοθετήσει το σύνθημα που προωθεί ο Αη Βασίλης της Λάρισας: «Όλοι μαζί μπορούμε» και να το μεταδώσει με ένα χαρούμενο και διασκεδαστικό τρόπο στην πόλη μας.

Κυρίως στόχος της δράσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων, που θα διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, για τη στήριξη οικογενειών σε ανάγκη.

Στη δράση συμμετέχουν, μαγαζιά και καφετέριες, χώροι πολιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, και όλοι όσοι έχουν διάθεση να στηρίξουν οικογένειες, παίζοντας! Ο χαρακτήρας της δράσης διατηρείται καθαρά εθελοντικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής. Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Θα γίνουμε ομάδες χρωμάτων και θα προσπαθήσουμε για μια εβδομάδα να συγκεντρώσουμε τρόφιμα. Παράλληλα, καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, θεατρικές ομάδες, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ομάδων!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πρόσκοποι Ν.Ροδόπης, θα αναλάβει τη συγκέντρωση των τροφίμων από τα κουτιά, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας.

Στο τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους συμμετέχοντες, στο οποίο θα βραβευτούν οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις!!!

Με τη δράση αυτή, στηρίζουμε τον εθελοντισμό, προβάλουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και κυρίως την αλληλεγγύη μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη συλλογικότητα.

Το γεγονός ότι η δράση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, θα δώσει και ένα πανελλήνιο μήνυμα, «η ισχύς εν τη ενώσει».