Πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ ο Χρήστος Μαραυγάκης

10384929_10152394321330768_113892895208121545_n

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής αποτελεί διαχρονικά σκαλοπάτι για πολλούς αθλητές, που συνδυάζουν τις σπουδές τους στην πόλη μας με τον αθλητισμό. Με υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά βλέπουμε συχνά αθλητές να «ανδρώνονται» στον σύλλογο και να «καρπώνονται» οι κόποι στις πόλεις τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Μαραυγάκης, ο οποίος αγωνίστηκε δύο σεζόν στο τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και φέτος πανηγύρισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, με την ομάδα της «Ακαδημίας Ρεθύμνου», με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ.

A3A

Ο τέως αθλητής της ομάδας μίλησε στο www.aekomotinis.gr για την μεγάλη αυτή επιτυχία:

Για το χρονικό της ανόδου: «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Ξεκινήσαμε αργά, ωστόσο η έλευση του νέου τεχνικού, μας έδωσε άλλον αέρα. Η εμπειρία του ήταν καταλυτική σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Υπήρχαν δυσκολίες, όπως ότι κάναμε ένα μήνα περίπου προπόνηση σε ανοιχτό χώρο  αλλά δεν επηρεαστήκαμε».

Χαίρομαι που έχει γίνει στην Α.Ε. Κομοτηνής μία προσπάθεια με νέους που αγαπάνε το μπάσκετ

Για το μυστικό της ανόδου: «Το καλό κλίμα. Γίναμε γρήγορα ομάδα, γνωριστήκαμε εντός παρκέ, είχαμε ωραίες συνεργασίες και αυτοματισμούς και γενικότερα καταφέραμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ για τα δεδομένα της κατηγορίας».

Για το κομβικό σημείο στην φετινή σεζόν: «Η ανατροπή επί του Κύδωνα Χανίων, από το 0-2 στο 3-2. Εκεί γεμίσαμε αυτοπεποίθηση και ήμουν σίγουρος πως δεν μπορούσε να χαθεί το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε».

Για τις διαφορές στο μπάσκετ της Κρήτης με αυτό της Θράκης: «Ποιοτικά δεν μπορώ να πω ότι έχω εντοπίσει φοβερές διαφορές.  Υπάρχει προσπάθεια οργάνωσης γενικότερα αλλά πάνω δεν υστερεί σε πολλά από εδώ».

Τέλος για το αν παρακολουθεί την πορεία της παλιάς του ομάδας: «Δεν θα μπορούσε να μην γινόταν αυτό. Χαίρομαι που έχει γίνει μία όμορφη προσπάθεια με ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ. Φέτος η ομάδα είχε καλή πορεία και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της ανήκει».