Η συνέντευξη του Σωτήρη Κοκκινόπουλου στην εφημερίδα «Χρόνος»

13619906_654254081389861_3784567491874482208_n

Την πρωτη του συνέντευξη ως προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνης έδωσε ο Σωτήρης Κοκκινοπουλος στην εφημερίδα «Χρονος» και τον Διονύση Βοργιά..

Μια νεα πρόκληση για τον 38χρονο προπονητή, ο οποίος είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στον αθλητισμό και το μπάσκετ, ενώ πέρσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος ως τεχνικού του ιδιωτικού σχολείου «Μαντουλίδης».

Ο ίδιος δεν υπόσχεται άνοδο, ωστόσο κάνει σαφές ότι θα υπάρξει μεθοδικότερη δουλειά στις προπονήσεις, αλλά κι ελκυστικό μπάσκετ στους αγώνες, με στόχο το κλειστό να είναι σε κάθε αγώνα γεμάτο. Ας τον γνωρίσουμε!

Πόσες φορές ήρθατε στην Κομοτηνή ενόψει της νέας συνεργασίας και τι δεσμούς έχετε με την περιοχή;
-Έχω έρθει ήδη τρεις φορές, μίλησα από κοντά με τα παιδιά της διοίκησης κι από τότε μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο για ό, τι προκύπτει. Την Κομοτηνή την ξέρω σαν πόλη, γιατί έχω ξεκινήσει το μεταπτυχιακό μου στην πόλη. Παράλληλα με τη συνεργασία με την ομάδα θα ολοκληρώσω και την πτυχιακή μου εργασία, η οποία είναι στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Δεν έχω μείνει μόνιμα Κομοτηνή, αλλά πάντοτε ερχόμουν για να παρακολουθήσω μαθήματα σε μικροδιαστήματα. Επίσης, όταν είχα περάσει φοιτητής, πέρασα πρώτα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κι έπειτα πήρα μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη. Άρα έχω επαφή με την πόλη.

Η συνεργασία με την ΑΕ Κομοτηνής πως προέκυψε;
-Είχα μόνο ακουστά τους Σοφρώνη Παπουή και Βασίλη Στοάκη, ωστόσο γνωρίζω τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Θανάση Χατζηνικολάου, ο οποίος ήταν παλιότερα προπονητής στο ΓΑΣ κι έχουμε καλή σχέση. Κάποια στιγμή έγινε η επαφή και με τα παιδιά, διότι πιθανών να συνεργαζόμασταν και πάλι στην ομάδα που θα προέκυπτε από την ένωση ΓΑΣ –ΑΕΚ. Από τη στιγμή που δεν έγινε η συνεργασία, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στην ΑΕΚ. Τα παιδιά της διοίκησης τρέχουν πάρα πολύ και αγαπούν το αντικείμενο. Τρέχουν και για τα εσωτερικά και για τα εξωτερικά, και γενικά το κλίμα της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό.

Έχετε συναντηθεί με τους παίκτες σας και τι τους είπατε;
-Είδα μερικούς παίκτες από κοντά, όσους συμμετείχαν σε μία έρευνα που διεξάγεται στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής την οποία παρακολούθησα, αλλά με όλους τους παίκτες έχω μιλήσει τηλεφωνικά. Μιλήσαμε κυρίως για τη φιλοσοφία μου και το πώς σκέφτομαι την ομάδα, ενώ στη συνέχεια σταθήκαμε με κάθε παίκτη στα στοιχεία του, αυτά δηλαδή που πιστεύω ότι πρέπει ο καθένας να δουλέψει στη μεταβατική περίοδο του καλοκαιριού. Γενικά μιλήσαμε και για το ρόλο του καθενός στην ομάδα.

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ για τη σεζόν 2016-17;
-Αγωνιστικά δε μπορούμε να μιλήσουμε για άνοδο, αλλά θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, ώστε αυτό σε κάθε αγώνα να είναι γεμάτο. Θέλουμε να υπάρχει ενδιαφέρον και ισχυρό κίνητρο στις προπονήσεις. Θα ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια και τους αγώνες, κι από εκεί και μετά το τι θα προκύψει θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Ο κόσμος της περιοχής δεν σας γνωρίζει.

Μπορείτε να περιγράψετε το προπονητικό σας στυλ;
-Η φιλοσοφία μου, επειδή δουλεύω κυρίως με νέα παιδιά, είναι ο γρήγορος ρυθμός και οι πιεστικές άμυνες και γενικά ένα παιχνίδι με ταχύτητα, με βάση την ομαδική άμυνα και το man to man. Για να δώσεις ταχύτητα στο παιχνίδι σου επιθετικά, πρέπει να ασκήσεις πιεστική άμυνα. Το γρήγορο μπάσκετ είναι κι αυτό που αρέσει στον κόσμο. Αν αυτό το στυλ συνδυαστεί και με θετικά αποτελέσματα και θέαμα, τότε πιστεύω πως θα έχουμε πετύχει το στόχο μας. Από εκεί και πέρα θα βοηθήσουμε και τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής, ώστε τα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ να μπορεί να στηριχθεί και στις υποδομές της, κι όχι αποκλειστικά στους φοιτητές.

Ποιο είναι το στοιχείο που πρέπει να βελτιωθεί στην ομάδα, προκειμένου να ανεβεί ένα επίπεδο παραπάνω αγωνιστικά;
-Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία και τους αθλητές της ομάδας. Οι παίκτες μου είναι καλοί αθλητές, ωστόσο αυτό που διαπίστωσα ότι τους λείπει είναι ο καθορισμός των ρόλων τους. Πιστεύω ότι του χρόνου κάθε παιδί θα προσφέρει στον τομέα που μπορεί να είναι καλύτερος. Είναι δεδομένο, ότι δε μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά τα πάντα.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=103461