Λίτσα Αμπράση: «Στόχος μας κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτερες

16195804_1121557797983219_2735808702734719673_n

Προερχόμενη από την “Μητρόπολη” του ελληνικού βόλεϊ, την Ορεστιάδα, δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με άλλο άθλημα παρά μόνο με το βόλεϊ. Ο λόγος για την προπονήτρια του γυναικείου τμήματος βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής Λίτσα Αμπράση, η οποία ήρθε στην Κομοτηνή σαν φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ και έχει καθιερωθεί στην πόλη μας, έχοντας παντρευτεί και έχοντας γεννήσει δύο πανέμορφα παιδάκια.

Η προπονήτρια της ομάδας μας μίλησε στο www.aekomotinis.gr κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν, μίλησε για όλα όσα έγιναν φέτος και αποκάλυψε τα όνειρα της για την ΑΕ Κομοτηνής

Για την πορεία του γυναικείου τμήματος: “Νομίζω πως η χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο. Φέτος είχαμε αρκετά νεαρά κορίτσια που ήρθαν ως φοιτήτριες στην πόλη μας και πλαισιώθηκαν από τα κορίτσια των ακαδημιών μας. Είμαι πεπεισμένη πως κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτερες”.

Για το επίπεδο της κατηγορίας: “Έλειπε φέτος το μεγαθήριο, ωστόσο είχε αρκετές ομάδες που κινούνταν στο ίδιο επίπεδο. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένες θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει ψηλότερα. Με χαρά βλέπω πάντως πως παίρνουν σε όλες τις ομάδες μικρές ηλικιακά αθλήτριες αρκετό χρόνο συμμετοχής”.

22688651_1472236652829907_5588556231612820259_n

Για το κλίμα στην ομάδα: “Κάθε ομάδα είναι μία οικογένεια. Όπως στο σπίτι μας, πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, έτσι και σε εμάς υπήρχαν όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες. Νομίζω πως τα κορίτσια έχουν πολύ καλό χαρακτήρα και δημιούργησαν μία όμορφη παρέα”.

Για την δουλειά στις ακαδημίες: “Με τα μέσα που διαθέτουμε θεωρώ πως γίνεται καλή δουλειά, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω. Προσπαθούμε να βάλουμε καινοτομίες, όπως το Baby Volley, που βάζουμε στο κλίμα του βόλεϊ από πολύ μικρή ηλικία. Γενικά, πιστεύω πως στην ΑΕ Κομοτηνής γίνεται καλή δουλειά”.

Για την βοήθεια της διοίκησης: “Υπάρχει στήριξη από ανθρώπους που αγαπάνε ανιδιοτελώς την ομάδα. Σε κάθε αγώνα αλλά συχνά και στις προπονήσεις άνθρωποι της διοίκησης δίνουν το παρόν και μας λύνουν όλα τα προβλήματα. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Νικηφορίδη για την βοήθεια του, την συνεχή παρουσία του και γενικότερα για την στήριξη του”.

Για τα όνειρα της για την ΑΕ Κομοτηνής: “Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, αρχικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στο ανδρικό μας τμήμα, ελπίζοντας να φτάσει στην Α1, που είναι το όνειρο όλων μας. Για το γυναικείο εύχομαι να μπορούμε να τροφοδοτούμε στο μέλλον το γυναικείο τμήμα μας από τις ακαδημίες μας καθώς ακολουθεί μία πολύ ελπιδοφόρα γενιά”.