Η εβρίτικη «παροικία» που έφερε αέρα αλλαγής στην ΑΕ Κομοτηνής

Alejandroupolites

Ο Έβρος αποτελεί κατ εξοχήν νομός του βόλεϊ. Διαχρονικά ο γειτονικός νομός τροφοδοτούσε αθλητές όλες τις Εθνικές ομάδες και ο ΑΟ Ορεστιάδας μεσουρανούσε την δεκαετία του 90΄ με συμμετοχές σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς τελικούς και την τελευταία δεκαετία ο Εθνικός έχει καθιερωθεί με συμμετοχές σε τελικούς Α1 αλλά και μεγάλες προκρίσεις στην Ευρώπη.

Αυτόν τον Εβρίτικο «Αέρα» λοιπόν, τον έφερε στην Κομοτηνή ο Τάσος Πετρίδης, ο οποίος εμπιστεύτηκε τα ηνία της ομάδας στον φιλόδοξο και εργατικό Ηλία Κρεούζη και τον έδωσε την δυνατότητα να στήσει την ομάδα όπως αυτόν την ονειρευόταν. Έτσι λοιπόν, στους υπάρχοντες Αλεξανδρουπολίτες (Χρηστουηλίας, Ανδρεάδης, Δαλδαβερένης) προστέθηκε ο έμπειρος Σταύρος Αρχοντούδης και οι πολύ ποιοτικοί κεντρικοί Βασίλης Στοϊλούδης και Χρήστος Μπουφίδης, που πλαισίωσαν τους υπάρχοντες αθλητές της ομάδας και κατάφεραν να φτιάξουν μία παρέα αρχικά, που εξελίχθηκε σε ομαδάρα που εξασφάλισε την άνοδο στην Volleyleague.

Όπως έχει δηλώσει και ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Κρεούζης, στόχος είναι η Κομοτηνή να αγαπήσει ακόμα περισσότερο τό βόλεϊ και τα τμήματα ακαδημιών να «πλημμυρίσουν» από παιδιά που διψάνε να αθληθούν και να ασχοληθούν με το άθλημα.

Το www.aekomotinis.gr θα συνεχίσει τα αφιερώματα στους ανθρώπους που έφεραν την μεγάλη άνοδο στην Volleyleague με συνεχείς αναρτήσεις.