Ανδρέας Μασιάς: Μία διαδρομή 35 χρόνων χαραγμένη στο βόλεϊ της Κομοτηνής

masias 1

Μπορεί να λείπει τα τελευταία χρόνια από την Κομοτηνή και να απολαμβάνει την ηρεμία του στην Κύπρο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει κόψει την άρρηκτη σχέση του με την ομάδα της καρδιάς του, την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Μασιά, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Α.Ε. Κομοτηνής γυρνώντας τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω και αναλύοντας τις όμορφες στιγμές που έχει περάσει.

Ο Δάσκαλος του βόλεϊ μίλησε για τις αναμνήσεις του, την αγάπη που τρέφει για την πόλη μας, θυμήθηκε τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά παράλληλα μας μιλάει για την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου επί του Παναθηναϊκού με 3-2.

Μόλις ακούω ή διαβάζω Κομοτηνή αμέσως νιώθω ευχάριστη διάθεση και νοσταλγία για αυτήν την πόλη. Το έχω πει και στο παρελθόν πως η Κομοτηνή είναι η δεύτερη πατρίδα μου” ήταν τα πρώτα του λόγια μόλις επικοινωνήσαμε μαζί του… “1977 -2012, πόσα χρόνια έζησα κοντά της… 35 χρόνια, μια ζωή ολόκληρη. Ήρθα με μαύρα μαλλιά και λίγες άσπρες τρίχες και έφυγα με άσπρα μαλλιά και λίγες μαύρες τρίχες. Όμορφα, αξέχαστα, νοσταλγικά χρόνια” συμπλήρωσε.

masias 2

Ερωτηθείς για τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε τόνισε πως “Οι συνθήκες στην ομάδα τότε που ήμουν προπονητής δεν ήταν και οι καλύτερες. Σίγουρα υπήρχαν κάποιοι παράγοντες με τους οποίους είχα μια αρκετά καλή συνεργασία. Η Κομοτηνή της εποχής μου ήταν μία πόλη Μπασκετομάνα. Ενα μόνο κλειστό γυμναστήριο και εκεί να προσπαθείς να βρεις επιπλέον ώρες για προπόνηση” εκφράζοντας ένα μικρό παράπονο για να συμπληρώσει “Ήμουν προπονητής 3 χρονιές στην Α1 εθνική κατηγορία. Την πρώτη φορά δυστυχώς για κάποιους λόγους που δεν θέλω να αναφέρω, αναγκάστηκα να παραιτηθώ. Μετά για 2 συνεχόμενες χρονιές η ομάδα αγωνίστηκε στην Α1. Αυτό που θυμάμαι είναι η παραμονή μας στην κατηγορία, που οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία που με τους παράγοντες, τον συνεργάτη μου, και τους παίκτες μου,που ήταν οι κύριοι συντελεστές της παραμονής μας. Αξέχαστος αγώνας η μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού, μάλιστα με ανατροπή από 0-2. Δυστυχώς εκείνη την περίοδο υποβιβάστηκε η ομάδα. Πάντα το γήπεδο ήταν γεμάτο και η βοήθεια του κόσμου συγκινητική. Όσο για τα προβλήματα σίγουρα υπήρχαν. Πάντα θα υπάρχουν σε μια ομάδα και κυρίως επαρχιακή. Τα ταξίδια στην Αθήνα με λεωφορείο ήταν πάρα πολύ κουραστικά”

maasias 3

Τέλος, για το αν διατηρεί επαφές με την πόλη της καρδιάς του “Εννοείται πως κρατάω επαφή με την Κομοτηνή, πιο πολύ με ανθρώπους που συνεργάστηκα και με βοήθησαν σημαντικά στην προπονητική μου καριέρα. Ξεχωριστή θέση για μένα έχουν πάντα το εργαλείο μου. Δηλαδή οι παίκτες. Με συναδέλφους και με μαθητές -φοιτητές υπάρχει πάντα μια συχνή επαφή. Πάντα όταν έρχομαι Κομοτηνή εισπράττω την αγάπη τους αν και ζω τα τελευταία χρόνια μακριά τους. Ελπίζω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του βόλεϊ στην Κομοτηνή. Πάντα θα έχω την ΚΟΜΟΤΗΝΗ στην καρδιά μου, όσα χρόνια και να περάσουν!!”