Ανανέωση συνεργασίας με τον Σταύρο Αρχοντούδη

arxot

Αποτελεί ίσως έναν εκ των πιο σημαντικών εργαλείων στα χέρια του Ηλία Κρεούζη και δεν μπορούσε να μην είναι προτεραιότητα η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του. Ο λόγος για το λίμπερο της ομάδας μας Σταύρο Αρχοντούδη, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας και την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Vollelyeague.

Ο Σταύρος Αρχοντούδης είναι γεννημένος το 1978 και έχει αγωνιστεί στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την ΓΕ Αλεξανδρούπολης και τον ΟΦΗ.

Ο έμπειρος αθλητής τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση του Συλλόγου μας και λίγα λεπτά μετά την συμφωνία φωτογραφήθηκε μπροστά σε ένα σημαντικό μνημείο και σήμα κατατεθέν της περιοχής μας, τον Πύργο του Ρολογιού.

σιτα

Η ιστορία του Ρολογιού

Ο πύργος βρίσκεται επί της οδού Ερμού, στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, εντός της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος με υπουργική απόφαση. Στο τμήμα αυτό της πόλης διατηρείται ένας μεγάλος αριθμός παραδοσιακών κτισμάτων και μνημείων (πτωχοκομείο Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί, ο πύργος του Ρολογιού και η παραδοσιακή πλατεία Ηφαίστου) όπου είναι συγκεντρωμένα τα εργαστήρια του λευκοσιδήρου τα οποία προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην αγορά που το περιβάλλει. Η παραπάνω περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού ιστού της παλαιάς αγοράς της Κομοτηνής και κατά συνέπεια είναι σημαντική για την ιστορική μνήμη των κατοίκων, την εξέλιξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων και τεχνών και την ιστορία της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής εξέλιξης της πόλης.

23453462346 (1)

Στον Πύργο διακρίνονται δύο οικοδομικές φάσεις και αφορούν στην απόληξη της κατασκευής. Η αρχική απόληψη οκταγωνική απόληξη («καμπανίλε») με τρούλο, αντικαταστάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 50 με περίοπτο περίπτερο, τετραγωνικής κάτοψης, με πεσσούς επί των οποίων εδράζεται η πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Εκτός από τους γωνιακούς πεσσούς κάθε πλευρά διαθέτει δύο ακόμη. Έτσι η όψη του διαιρείται σε τρία μέρη με το κεντρικό να είναι μεγαλύτερο.

(Η ΑΕ Κομοτηνής κάνει προσπάθεια ανάδειξης όλων των μνημείων της περιοχής της Ροδόπης μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα τμήματα του Συλλόγου μας και αυτό θα γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας)