Ο Νίκος Χριστόφας μας παρουσιάζει το Ιμαρέτ

χριστοφας σαιτ

Ο Νίκος Χριστόφας αγωνίστηκε και στο παρελθόν με την φανέλα της ομάδας μας και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2014/15 στην πρώτη παρουσία της ομάδας μας στην Α2, όντας φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Πέρυσι αγωνίστηκε με την φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες Κεντρικούς.

Επιπλέον είχε παρουσία με τις μικρές Εθνικές Ομάδες, όπου είχε πολλές επιτυχίες! Φέτος θα αγωνίζεται με το νούμερο 17 στην πλάτη!

Το αθλητικό βιογραφικό του:
2009 – 2011 : Ηρακλής
2011 – 2014: Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης
2014 – 2015: Α.Ε. Κομοτηνής
2015 – 2016: Ελπίδα Αμπελοκήπων
2016 – 2017: Ηρακλής
2017 – 2018: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

χριστοφας σιαιι

Λίγα λόγια για το Ιμαρέτ:

Το Ιμαρέτ της Κομοτηνής είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα οθωμανικά μνημεία της Ευρώπης και χρονολογείται μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1360 και του τέλους του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στην Κομοτηνή και χτίστηκε από τον Οθωμανό κατακτητή Γαζή Αχμέτ Εβρενό κοντά στα ανατολικά τείχη του βυζαντινού κάστρου των Κουμουτζηνών. Από το 1999 στο μνημείο αυτό στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής. Έχει συνδεθεί με τοπικές παραδόσεις των Κομοτηναίων για ύπαρξη βυζαντινού ναού της Αγίας Σοφίας στη συγκεκριμένη θέση, και σύμφωνα με αυτές, στο κτίσμα ενσωματώθηκαν τμήματα του ναού.

Το μνημείο αυτό θεωρείται από τα αρχαιότερα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής στη Θράκη (αποτελείται από τρεις χώρους που διαμορφώνουν στην κάτοψη το σχήμα Τ – τύπου ζαβιγέ) και είναι κτισμένο με τη βυζαντινή τεχνική χρησιμοποιώντας πλινθοπερίκλειστη τοιχοδομία, χαρακτηριστικό των πρώιμων οθωμανικών κτισμάτων.

Η μετατροπή του Ιμαρέτ σε Εκκλησιαστικό Μουσείο έγινε μετά από παραχώρηση που έγινε το 1996 προκειμένου το κτήριο να γίνει λειτουργικό και να αναστηλωθεί. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με εκκλησιαστικά εκθέματα (τα οποία χρονολογούνται από το 16ο έως τον 20ο αιώνα) όπως εικόνες, ιερά σκεύη, άμφια, χειρόγραφα από ναούς της περιοχής αλλά και δωρεές προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Ροδόπης.