Ο Ανέστης Δαλακούρας μας παρουσιάζει την ιστορική γέφυρα Πολυάνθου

δαλακούρας Ανε΄στης

Ο Ανέστης Δαλακούρας, 25χρονος διεθνής ακραίος , αγωνίζεται φέτος με την φανέλα της Α.Ε. Κομοτηνής! Ο Ανέστης κατάγεται από την γειτονική Αλεξανδρούπολη, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ανδρών αλλά και τις μικρές ηλικιακά Εθνικές με σημαντικές διακρίσεις και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την SK AICH DOB (Αυστρία) και τον Παμβοχαϊκό.

Ο Διεθνής Ακραίος έχει καταφέρει να πανηγυρίσει σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες με την φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με την φανέλα του οποίου έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος της Volleyleague την σεζόν 2013/14 ενώ είναι ενεργό μέλος της Εθνικής, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

δλακιυρας σαιτ

Λίγα λόγια για την γέφυρα:

H Γέφυρα Πολύανθου είναι μια γέφυρα οθωμανικής αρχιτεκτονικής (χρονολογείται 17ου-18ου αιώνα) πάνω στο ποταμό Κομψάτο η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τον Ίασμο και τον Πολύανθο στο νομό Ροδόπης στην Θράκη. Πρόκειται για ένα γεφύρι με τρία τόξα και έχει κατεύθυνση από δύση προς ανατολή. Χτίστηκε με πλακαρές πέτρες από Ηπειρώτες μάστορες. Την γέφυρα ο μύθος θέλει να τη διέσχισε ο Μέγας Αλέξανδρος. Έτσι πήρε και η ομάδα του Ιάσμου την ονομασία της «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Οδηγίες Πρόσβασης:

Ανάμεσα στον Ίασμο και τον Πολύανθο, 500 μ. περίπου βόρεια από τη σημερινή γέφυρα της επαρχιακής οδού Ξάνθης- Κομοτηνής μέσω Ιάσμου σώζεται το γεφύρι. Βρίσκεται στην έξοδο του ποταμού Κομψάτου από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης στη θρακική πεδιάδα.