Η Βιοτεχνία Χαλβάδων της κ. Τζελεπίδου στηρίζει την προσπάθεια μας στην Volleyleague

τζελεπίδου

Μία από τις πιο παραδοσιακές επιχειρήσεις, που η φήμη της έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα Θρακιώτικα σύνορα και να επεκταθεί σε όλην την Ελλάδα, είναι αυτή της κ. Νίκης Τζελεπίδου, η οποία στηρίζει την προσπάθεια του τμήματος βόλεϊ στο φετινό ταξίδι στην Volleyleague!

Η Νίκη Τζελεπίδου συνεχίζει με επιτυχία για τρίτη γενιά την οικογενειακή παράδοση, που άρχισε από τον παππού της, ως ιδιοκτήτρια του ομώνυμου ταχινοποιείου στην Κομοτηνή.  Η ιστορία ξεκίνησε το 1924 με την παραγωγή ταχινιού, χαλβάδων και λουκουμιών. Η αγάπη για τη δουλειά οδηγεί την εγγονή του ιδρυτή της επιχείρησης στην επιλογή των καλύτερων υλικών, όπως αποτυπώνεται στο άψογο γευστικά αποτέλεσμα.

Από το 2000 λειτουργεί μια νέα μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου τηρούνται όλοι οι όροι υγειονομικού ελέγχου. Παράγεται ταχίνι ολικής αλέσεως από ελληνικά σουσάμια, λευκό ταχίνι από σουσάμια εισαγωγής, ταχίνι με σοκολάτα, πορτοκάλι και μέλι, χαλβάδες με γεύση κακάο, βανίλια και φιστίκι, λουκούμια, με γεύση βανίλια, ινδοκάρυδο, τριαντάφυλλο, περγαμόντο.

Την χειμερινή περίοδο κυκλοφορεί χαλβάς με αμύγδαλο και σοκολάτα. Επίσης, παρασκευάζουν το διάσημο σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής με τέσσερις διαφορετικές επικαλύψεις, άχνη ζάχαρη με άμυλο, ινδοκάρυδο, σουσάμι και φιστίκι.

Τα προϊόντα του ταχινοποιείου πωλούνται στο κατάστημα της Κομοτηνής και σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και τη Θεσσαλία μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο και την Κρήτη.

Ο παραδοσιακός χαλβάς και άλλες νηστίσιμες λιχουδιές, κυρίως σιροπιαστά, αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη της Κομοτηνής! Χαλβάς, ταχίνι, σουτζούκ λουκούμ και άλλα είδη ταξιδεύουν από την Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Τα είδη ή καλύτερα οι παραλλαγές που προσφέρει η βιοτεχνία της Νίκης Τζελεπίδου και του Παναγιώτη Φωτιάδη, από το 1924, είναι πολλές και κατάλληλες για κάθε ουρανίσκο. Κατέχοντας την πολυσυζητημένη εξειδίκευση, λόγω και της μακρόχρονης πορείας τους στον χώρο, προσφέρουν τεράστια γκάμα επιλογών, με δημοφιλέστερες αυτές του χαλβά με ξηρούς καρπούς ή και με μέλι, ο οποίος βέβαια μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ταχίνι και γλυκά κουταλιού που θα το απογειώσουν.

Τα τελευταία βέβαια μπορούν να καταναλωθούν και ξεχωριστά, όπως αντίστοιχα και τα λουκούμια, που αποτελούν και μία πολύ καλή πρόταση για δώρο.

Info:

– Βιοτεχνία Χαλβάδων «Τζελεπίδου Νίκη και ΣΙΑ», Ιωαννίνων 19, τηλ. 25310 22823

– Επωνυμία : ΝΙΚΗ ΤΖΕΛΕΠΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε., Παρασκευή χαλβά και λουκουμιών, Διεύθυνση : ΒΙ. ΠΕ. Κομοτηνής