Κάντο όπως το 98΄ !!!

maasias-3
Με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα στις 17:30 (ΕΡΤ2), συνεχίζουμε την ιστορική αναδρομή με μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του Συλλόγου!

Συγκεκριμένα, την έκπληξη της χρονιάς σημείωσε την σεζόν 1998-99 η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής επικρατώντας με 3-2 του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, που μάλιστα είχε ιστορική σημασία για το άθλημα καθώς για πρώτη φορά το σετ τελείωνε στους 25 πόντους ενώ καταργήθηκαν οι “αλλαγές” (σύστημα στο οποίο μόνο η ομάδα που εκτελούσε το σέρβις κέρδιζε πόντο αν σκόραρε) και πλέον οι πόντοι σημειώνονται απευθείας. Δυστυχώς για την ομάδα μας ο θρίαμβος αυτός δεν είχε συνέχεια, καθώς γνώρισε στη συνέχεια μόνο ήττες στο πρωτάθλημα και μοιραία ήρθε ο υποβιβασμός στην Α2.
 
Η προϊστορία των ομάδων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη με τους “Πράσινους” να μετράνε 5 νίκες και 1 ήττα! Συγκεκριμένα, την σεζόν 1989-90 ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύο φορές της ΑΕ Κομοτηνής, χάνοντας όμως την δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο όταν γνώρισε την ήττα στην 16η αγωνιστική στην Αλεξανδρούπολη από τον τοπικό Εθνικό με 3-2.
 
Την σεζόν 1997-98, η ΑΕ Κομοτηνής στην έδρα της προέβαλε σθεναρή αντίσταση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το “Τριφύλλι” γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στην Κομοτηνή και 3-0 στην Αθήνα.
 
Τέλος, την σεζόν 1998-99, η ΑΕ Κομοτηνής του Ανδρέα Μασσιά ξεκίνησε ιδανικά με θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού αλλά δεν συνεχίστηκε με ανάλογο τρόπο. Στην Αθήνα, οι “Πράσινοι” πήραν το αίμα τους πίσω με ένα καθαρό 3-0!