Νίκος Παπαδόπουλος: «Η καλή φετινή πορεία, μας άνοιξε την όρεξη για μια καλύτερη πορεία την νέα σεζόν»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προπονητής του ανδρικού τμήματος μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής μίλησε στο www.aekomotinis.gr τόσο για την πορεία της ομάδας μας όσο και για την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Παράλληλα έκανε μία αναφορά στην πορεία του «δικού μας» Πάνου για την παρουσία του στο Final-6 του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων.

Αρχικά θα θέλαμε έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν και αν κρίνεις ότι είχε θετικό η αρνητικό πρόσημο

Ν.Π.: Μετά τον υποβιβασμό μας από την Γ΄ Εθνική ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχοντας μόνο 5 δελτία να υπολογίζουμε εκ των οποίων 1 παιδα, 1 εφήβου, 2 ανδρών που δεν έπαιξαν την προηγούμενη χρονιά και 1ανδρα που ενώ έπαιξε στη Γ εθνικη παρουσιάστηκε φαντάρος και τον είχαμε μετά τα Χριστούγεννα. Προσθέσαμε στο ρόστερ 15 αθλητές που επίσης κανένας δεν είχε παίξει την προηγούμενη χρονιά σε ανδρικό πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο. Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν ώστε να καταλάβουν όλα αυτά τα παιδιά τι εστι ανδρικό πρωτάθλημα και να γίνουν ομάδα. Κατά την διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλά προβλήματα (τραυματισμους κλπ) κι έτσι στους 28 αγώνες που δώσαμε μόνο στους 3-4 είχα διαθέσιμους πάνω από 12 ώστε να χρειαστεί να επιλέξω 12αδα. Δουλέψαμε πολύ και φτάσαμε να διεκδικούμε την είσοδο μας στην 4αδα μέχρι τέλους. Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια της σεζόν με τα πολλά προβλήματα, μέχρι να δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας, να βρούμε τους ρόλους και τον δρόμο μας χάσαμε έδαφος που μας στοίχισε στο να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Αν μη τι άλλο όμως ως μια καινούργια ομάδα στο πρωτάθλημα με νέους και άπειρους αθλητές νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και στο β γύρο μεταμορφωθήκαμε παίζοντας ωραίο μπάσκετ, παίρνοντας αποτελέσματα και κερδίζοντας αναγνώριση από αντιπάλους και φιλάθλους

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή της χρονιάς και ποια η πιο δυσάρεστη;

Ν.Π.: Όμορφες ήταν οι στιγμές μετά από μεγάλες νίκες με καλή απόδοση και δυσαρεστες ήταν μετά από ήττες που δεν έπρεπε να γίνουν (είτε από ατυχία ή απειρία, ή άλλους παράγοντες

Ποια είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα και ποιος ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν;

Ν.Π.: Η καλή φετινή πορεία, μας άνοιξε την όρεξη για μια καλύτερη πορεία την νέα σεζόν. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε σύσκεψη με όλο το επιτελείο του τμήματος να τα βάλουμε κάτω με χαρτί και μολύβι και να δούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, ποιο θα είναι το ρόστερ μας και ποια θα είναι η φιλοσοφία και οι στόχοι μας.

Ποιοι είναι αυτοί που σε στήριξαν εντός ομάδας στην φετινή σεζόν;

Ν.Π.: Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Δαφτσή και τον Γιώργο Πακο, η δουλειά που έκαναν πίσω από την ομάδα είναι τεράστια και δεν φαίνεται, επίσης η υποστήριξη τους και η συνεργασία μας ήταν άψογη. Όσον αφορά στο επίπεδο της Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ ξεχώρισαν 3-4 δυνατές ομάδες, αμέσως μετά ήταν 1 γκρουπ 8-10 ομάδες που ήταν σχεδόν ισοδύναμες και ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο και οι υπόλοιπες ήταν αρκετά αδύναμες. Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό και το πρωτάθλημα είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Σαν πατέρας πως έζησες την επιτυχία του Πάνου που συμμετείχε στο φάιναλ-6 με μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ;

Ν.Π.:  Κατ’αρχην είναι μεγάλη χαρά για έναν γονιό να βλέπει ότι έχει ένα παιδί υγιές και με ήθος, έπειτα το ότι είναι προικισμένο και διακρίνεται σε αυτό το άθλημα και τρίτον ότι οι επιλογές του και οι κόποι του δικαιώνονται και ανταμείβονται φτάνοντας σε μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση που λίγα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν. Είναι τεράστια επιτυχία για τους εφήβους της Ασπίδας και για τον ίδιο να βρεθούν εκεί και να συναγωνιστούν με 5 εφηβικές ομάδες συλλογών της Α1, με τους καλύτερους εφήβους της Ελλάδος και μελλοντικά αστέρια του μπάσκετ. Είναι εμπειρία ζωής και γι’αυτόν και για μας που την ζήσαμε μαζί του. Είμαστε σαν γονείς υπερήφανοι, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και δικαιωμένοι για την πορεία του. Ευχή μας είναι να είναι υγιής και να τον βλέπουμε συνεχώς να προοδεύει σε ότι κάνει.