ΑΕ Κομοτηνής – ΣΠΑ Καρδίτσας 3-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η ΑΕ Κομοτηνής έδειξε πως έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα παίρνοντας τελικώς τη νίκη στο τάι μπρέικ με 3-2 απέναντι στην μαχητική Καρδίτσα.

Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είχε πολλές απουσίες στις προπονήσεις, φάνηκε πολύ επηρεασμένη στο παρκέ. Η Καρδίτσα έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Μαρκές, πήρε το πρώτο και το τρίτο σετ, με την ΑΕ Κομοτηνής να έχει πολλά θέματα στην υποδοχή.

Όταν πατούσε γκάζι έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο αλλά έλειπε η σταθερότητα, γεγονός που στέρησε την ομάδα της Κομοτηνής τους 3 βαθμούς αλλά πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής σαφώς επηρεασμένη από τις απουσίες στις προπονήσεις δεν είχε καμία σχέση με το καλοδουλεμένο σύνολο των προηγούμενων αγωνιστικών, κάνοντας πολλά εύκολα λάθη στην υποδοχή επιτρέποντας στον ΣΠΑΚ να ελπίζει στη νίκη.

Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη αντέδρασε κάνοντας το 1-1 με 25-17 και σχετικά πιο εύκολα. Οι Καρδιτσιώτες μπήκαν στο τρίτο σετ με την ίδια ορμή όπως και στο πρώτο και προηγήθηκαν με 21-22 από 21-20 και έκαναν το 1-2 κατακτώντας το σετ με 22-25.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν εκ νέου αντίδραση και έκαναν την ολική ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισαν σε 2-2 με 25-20 και οδήγησαν την αναμέτρηση στο πέμπτο σετ όπου έγινε μια πραγματική μάχη.

Στην «ρώσικη» ρουλέτα του ταί μπρείκ η ΑΕ Κομοτηνής άνοιξε την διαφορά σε 6-3 αλλά η Καρδίτσα αντέδρασε και προηγήθηκε με 6-7. Με την αλλαγή των τερέν η ομάδα του Κρεούζη προηγήθηκε με 13-11 αλλά η Καρδίτσα επέστρεψε και ισοφάρισε με 13-13 αλλά δύο λάθη της Καρδίτσας σε εκείνο το σημείο και η ψυχραιμία των «Κιτρινόμαυρων» έφερε την κατάκτηση του σετ με 15-13 και την νίκη με 3-2.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Ηλίας Κρεούζης):  Βλαχόπουλος, Αγγελης, Κυριακίδης, Δημητριάδης, Παπαγεωργίου, Χρυσοστόμου, Γεωργιόπουλος (λ) / Χατζόπουλος, Ποιμενιδης (λ), Γκόνας.

ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Λαζινός, Χατζάνογλου, Παπαγεωργίου, Θάνος, Μαρκες, Παναζόπουλος, Χειμωνέτος (λ)